Иса и помагачите му остават в ареста

* Остават обвиненията, че чрез различни схеми са източвали пари от банкови сметки

Франц Принцов /41-годишен/ и Цвятко Иванов /на 31 години/, обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена за пране на пари в особено големи размери, ще останат в ареста след като Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния им арест, определен от Варненския окръжен съд в понеделник миналата седмица, съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.
На 18 ануари тази година спрямо Иса Мехмед /28-годишен/, Франц Принцов и Цвятко Иванов бяха повдигнати обвинения, че в различни схеми са източвали банкови сметки – предимно на американски граждани от различни щатски банки. Според обвинението лидер на престъпната група е Иса. Повдигнати са му 4 обвинения – участие в организирана група, създадена за пране на пари в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, и две обвинения за изнудване на двама българи.
Франц и Цвятко са помагачи на Мехмед в изпирането на парите, присвоявани от чужди банкови и кредитни карти. Чрез сложни схеми са извършвани банкови трансфери на парични суми, които до този момент от разследването са близо 400 хиляди долара. Усложнената престъпна дейност е извършвана у нас и в САЩ. Освен за участие в престъпна група и пране на пари Франц има и трето обвинение за изнудване на лице, което се е оплакало в Първо РПУ във Варна.
Защитата на Цвятко представи медицински справки, които удостоверяват, че мъжът е с влошено здравословно състояние. Апелативният съд посочи, че Окръжна прокуратура – Варна вече е назначила съдебно-медицинска експертиза.
Определенията на Варненския апелативен съд, с които потвърждава арестите на Франц Принцов и Цвятко Иванов, са окончателни и не подлежат на обжалване. НЖ

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top