„Искра” победи подмладения „Юнак” със 7:1

Чернооченският „Искра” (в бял екип) продължава отличното си представяне в областното ни футболно първенство за мъже. В неделя на своя стадион възпитаниците на треньора Нури Мехмед победиха подмладения състав на „Юнак” от Ардино със 7:1.
През първото полувреме опасностите бяха изцяло пред вратата на „Юнак”. В 12-ата минута силен удар на Раиф Бекир бе спасен от стража на гостите Красимир Василев. Той обаче бе безпомощен в 18-ата минута, когато централният нападател на домакините Самет Рамадан с прекрасен удар откри резултата. Пет минути по-късно Шабан Исмаил удвои, след което треньорът на „Юнак” Ферди Велиев реши да смени вратаря с полеви играч.
Резултатът набъбна до 4:0 след почивката, когато вторите си попадения в срещата вкараха Самет Рамадан и Шабан Исмаил. В 68-ата минута Баръш Раиф се разписа за 5:0. Малко по-късно „юнаците” получиха правото да изпълнят дузпа. Зад кълбото застана опитният Ахмед Солак и не сгреши. В 75-ата минута падна най-красивото попадение в мача. То бе дело на Раиф Бекир, който с мощен удар от 30 метра не остави никакъв шанс на стража на „Юнак, пращайки топката в долния десен ъгъл на Алкан Айдън. В края на мача резервата Ферджан Али оформи крайния резултат – 7:1.
„Стана хубав мач, без грубости. Готвехме се сериозно за този двубой и съм доволен от момчетата, играха с желание. Стремим се да играем добър футбол, а амбициите ни са да завършим първи в края на шампионата”, коментира след двубоя треньорът на „Искра” Нури Мехмед.
„Имаме проблем със сформирането на мъжкия състав. Основните ни футболисти се пръснаха да работят по чужбина и във вътрешността на страната. В Черноочене дойдохме с подмладен състав, който тепърва ще разкрива потенциала си и ще се развива”, заяви наставникът на „Юнак” Ферди Велиев.
Гюнер ШЮКРИ
hard admin

*

Top