Ифтар събира 1000 мюсюлмани и християни в Момчилград

1000 мюсюлмани и християни ще събере ифтар в центъра на Момчилград. Благотворителната вечеря е традиционна за месец Рамазан и е предвидена за събота. Тя се дава от собственика на “Търговска банка Д” Фуат Гювен със съдействието на Община Момчилград и кмета Акиф Акиф. Датата на ифтара съвпада с „Нощта Кадир”, в която се иска опрощение и равносметка на извършените грехове.

Преди вечерята момчилградската фолклорна група „Зейбеклер” ще изпълни танци и песни. Покани за ифтара са изпратени до консула на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, областния управител Бисер Николов и заместниците му, народни представители и общински кметове.

Същевременно за втора поредна година бизнесмени от Момчилград осигуряват ифтар във всички дни на месец Рамазан. На обща трапеза всяка вечер сядат около 300 мюсюлмани и християни.

„Целта е благотворителните вечери да се превърнат в традиция с присъствието на мюсюлмани и християни. Тези събития символизират уважение между религиите и символите им”, заяви градоначалникът Акиф Акиф.

hard admin

*

Top