И “евридиките” с униформи

  • Тога и черна шапка ще облекат при дипломирането си зрелостниците

"Радка ПЕТКОВА
Възпитаниците на Професионална гимназия по облекло и дизайн “Евридика” прибавиха вчера още един символ – елегантни униформи, изработени от самите тях. Фоайето в гимназията се превърна в моден подиум, където дефилираха манекените.
Униформите са в зимен и летен вариант, както и академично облекло. Специално са ушити и дрехите за знаменната и представителната групи, които са начело в общоградските и училищните тържества. Униформите за тях са вталена риза в бледорозово и вратовръзка във вишнево, черен панталон за момчетата и черна разкроена пола за момичетата.
Академичното облекло зрелостниците ще облекат при връчването на дипломите си – тъмночервена тога с кант от черен сатен и черна шапка. Златната лента е детайл, който ще носят отличниците.
Униформите са в изпълнение на проекта “Евридика – символ на самочувствие и принадлежност” по програмата на образователното министерство “Училището – територия на учениците”.

С осъществяването на този проект се сбъдна една моя мечта, каза директорът Милан Хаджиев. Училището е единственото в областта, което само е изработило униформите си. Стремежът е моделите да бъдат по-спортни и удобни. Учениците от гимназията ще се чувстват още по-единни и свързани с училището.
“Евридика” има своя емблема и знаме, училищен отличителен знак, девиз и химн. Значка от сребро с релефно изображение се връчва на отличниците.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top