Йебем ти и депутатството, щом носиш каунь на раменете, Хиристо от Хаскьой!

Защо електоралните единици ще питат Бисеров „А сега боли ли?”
 

 
 
Хиристо, Хиристо, йебем ти държаву, йебем ти систему, йебем ти и депутатството, щом носиш каунь на раменете си!
Те това би изригнало от устата на политически активен сърбин, ако стъпи в Хасково и някой му разкаже как емблематичният хаскьойлия Христо Бисеров бил хванат по бели гащи за прехвърляне на огромни суми в офшорни сметки.
 
*
В България не е трудно да посочиш корумпиран политик. Новина е, ако намериш основание да посочиш някого с пръст и с категоричност да изречеш „Ако има двама честни политици, това е единият!”.
Съвсем друго е, че в най-различни доклади на институции в Европейския съюз (ЕС) пише, че българските политици са от най-крадливите на континента, но у нас няма осъден такъв екземпляр. А бамбашка е фактологията за възходите и паденията политически на Христо Бисеров, който бе изхвърлен от СДС след серия от корупционни скандали и намери място във върховете на ДПС. Четвърто и пето са декларираните от бившия депутат спестявания; недоверието му към небиещи на очи хора, които биха укрили по-добре парите му; врътките с трансферите на сина му и на доведения му син.
Изплува и друг въпрос: Притъпени ли са били сетивата на хасковлията и той е проспал директива на ЕС, според която след 2005 година всички политически лица се проучват и се изясняват техните финанси, дори и да напусне политиката?
 
*
Следвайки българската логика, може би трябва да допуснем, че Христо Бисеров е вървял по ръба на бръснача, но си е го позволявал, защото бил убеден, че е недосегаем. Него Иван Костов не можа да го прати в затвора, та сега когато е зам.-председател на Народното събрание, кой би могъл да му подложи динена кора.
Да, ама може. Дори Бойко Борисов и Цветан Цветанов все още могат. Търсачите на конспиративни хипотези могат да посочат Делян Пеевски и интереси в енергетиката. И кой ли още не.
Въобще, положението на Бисеров е много по-тревожно от това на Цветан Цветанов през юни, когато хасковлията се обърна към бившия вътрешен министър с думите: “Сега боли ли? Боли ли, боли ли, като ви вадят зъбите? Така ще бъде. Да знаете как се чувстваха хората, които мачкахте, на които откраднахте бизнеса, на политици, на общински съветници, на зам.-кметове, които разхождахте по полиция, съдилища”.
Така ще бъде и с Бисеров за в бъдеще. Ще го питат електоралните единици на улицата: „А сега боли ли? Да знаете как се забогатява със скромна заплата?”.
Спасението за Бисеров ли? Има, разбира се. С парите от другите сметки, неразкритите, и от парите в касите – беж в чужбина!
 

24rodopi

hard admin

*

Top