Йовковци започнаха Седмицата на предприемачеството

Отбелязването на Седмицата на предприемачеството е традиция в СОУ „Йордан Йовков”. От три години кърджалийското школо работи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България като се включва и в календара с инициативи на тази организация. Тази година седмицата ще бъде отбелязана с над 150 инициативи в близо 70 населени места в страната. За втора поредна година мероприятията се организират под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев. От 18 до 24 ноември ще бъдат проведени иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната. Над 5 000 ученици се очаква да се включат във всички инициативи. Представители на бизнеса и местната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци и заедно с учениците ще обсъдят възможностите и проблемите при стартирането и управлението на бизнес.
С презентация на тема „Данъци и данъчна политика” беше отбелязан Деня на данъчния служител в СОУ „Йордан Йовков”, с което се постави началото на поредица от инициативи, посветени на Световната седмица по предприемачество в България. Предстоят открити уроци, изнесени и проведени в класната стая.
Сред тях са включени занятия „Открий предприемача в себе си”, „Посещение на семейна ферма”, „Как да стана предприемач”. Поредицата ще приключи когато младите предприемачи ще се запознаят с отговорната професия на архитекта предприемач при изграждането на градоустройствен план.

Преподавателят по икономически инициативи Хр. Ванчева ще вземе участие в Националния форум „Нова визия за образованието и предприемачеството”, на който са поканени президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски, посланикът на САЩ в България Н.П. г-жа Марси Рийз.

hard admin

*

Top