Йовковци пишат за „Данъците, без които не можем”

Служители на НАП влизат в 100 български училища в цялата страна за да проведат уроци на тема „данъци”. Уроците са част от съвместната кампания на НАП и Министерството на образованието, наречена „Влез в час с данъците”. Както вече писахме, кърджалийското училище, в което пилотно се проведе часът, е СОУ „Йордан Йовков”. В две поредни седмици в Часа на класа йовковци ще се срещнат със специалисти от Агенцията по приходите и ще се запознаят с функциите на институцията и обществената и значимост. С помощта на интерактивна презентация, данъчните лектори се надяват да провокират дискусии сред младите по темите „данъци” и „осигуровки”.

За да бъдат „в час” с аудитория си, данъчните са подготвили и фенстраница на кампанията в социалната мрежа Фейсбук – www.facebook.com/vlezvchas.

Учениците получават възможност да се запишат за участие в конкурс на тема „Данъците, без които не можем”. Конкурсът е разделен в две категории – текстова и визуална, а наградите са атрактивни – таблет, смартфон и електронен четец за книги. Авторитетно жури, част от което са Любен Дилов-син, актьорите Димитър Рачков и Мария Игнатова, певците Део, Графа и Орлин Павлов, актрисата Силвия Лулчева и моделът Диляна Попова, ще определи победителите.

С кампанията „Влез в час с данъците” НАП си поставя за цел да промени отношението на младите хора към данъци и осигурителни вноски.

hard admin

*

Top