Йовковци пожелаха успех на Златноелечко

Второкласници от СОУ „Йордан Йовков” пожелаха успех на „Новите приключения на Златноелечко” по време на представянето в Кърджали на първата в България детска електронна книга с илюстровани 12 приказки.
Реализацията на “Новите приключения на Златноелечко” е по проект на Регионалната библиотека “Н. Й. Вапцаров” в Кърджали по програма “Публики” на Националния фонд “Култура”. Неин автор е местната детска писателка Маргарита Павлова, а илюстрациите са изцяло на деца от училището по приложни и изящни изкуства “Вл. Димитров-Майстора” в града. “Книгата е първата по рода си в България”, каза координаторът по проекта Васко Райчинов. Той допълни, че чрез разпространяваната свободно в интернет книга се дава шанс на много деца да се запознаят с нея от всяка точка на света.
С голямо вълнение и трепет децата слушаха за приключенията на героя и новите му приятели. След като си направиха снимки, учениците поздравиха служителите от библиотеката с рецитала “Рождество Христово”, пожелаха си весели коледни и новогодишни празници и си обещаха през следващата година да се виждат по-често.
24rodopi.com
hard admin

*

Top