Йовковци: Това е нашето признание за Васил Левски!

Предприемачите седмокласници от СОУ  „Йордан Йовков” се включиха в инициативата „Васил Левски -140 години жива идея за Свобода  … напиши своята страница”. Под ръководството на своята преподавателка по Предприемачество г-жа Г. Попова учениците от седмите класове написаха своята страница на признателност към титана на българския гений Васил Левски в открито занятие на 18 февруари  пред родители, учители и съученици.

Задълбочената изследователска работа върху идеологията на Апостола, на неговия житейски път на революционер и човек, върху влиянията и проявленията на идеите му за формиране на националната ни идентичност и самочувствие, беше разкрита в една синкретична форма, в която се  срещнаха новите технологии, изкуствата и традицията на художественото слово. Обаянието на личността на Апостола беше отразено по лицата на младите хора, когато представяха основните акценти на своето изложение: „Историята помни много истини”; „Историята няма да забрави…” ; „Ще те помним, Апостоле!”. Разгърнаха се страници от личното  тефтерче на Левски – потресаващо доказателство за почтеност, чужда на съвременната политическа класа; за всеотдайност в служба  роду ; за скромност  в личните нужди.

Припомниха се моменти  от биографията на светеца на българската свобода. Особено силно въздействие върху публиката, затаила дъх в залата, оказаха заветите на Апостола, представени визуално и изчетени от младите български граждани.

Словото на госпожа Попова прозвуча  с актуалност и сила, достойна за своя вдъхновител. „Това е нашето признание за Левски!” – с достойнството на истински потомци на Дякона споделиха момичетата и момчетата от  СОУ „Йордан Йовков”.

Клуб Журналист

hard admin

*

Top