Кабинетът „Орешарски“ влиза в парламента най-късно в сряда

Във вторник или сряда Пламен Орешарски ще предложи на 42-рото Народно събрание да гласува новото правителство на България. Това съобщи самият той на излизане от президенството, където беше с лидера на БСП Сергей Станишев.

В кабинета „Орешарски” ще има и политици, и експерти.

„Преодолявал съм много предизвикателства – днешното е най-голямо, защото засяга съдбата на всички български граждани, които очакват от мен стабилизация и очертаване на пътя напред”, каза приелият мандата за съставяне на правителство Пламен Орешарски, чиято кандидатура е на Коалиция за България.

„Гарантирам, че ще направя всичко, което зависи от мен, за да получа политическо доверие, след него доверието на хората и да осъществя необходимите реформи някои от които непопулярни”, посочи Орешарски.

„Търся бърз начин България да се върне към нормалност, стабилност и спокойствие, а това минава през работещи институции, които би следвало в сътрудничество да работят за по-голяма ефективност и в интерес на решаване, а не на задълбочаване на проблемите. Виждате, че бързам да отпушим процедурите към създаване на следващото правителство”, коментира президентът Росен Плевнелиев.

„Ще гледам да направя кабинета в по-кратък срок от седемдневния. Съставът ще бъде публикуван щом бъде готов”, каза Орешарски.

На въпрос дали ще ревизира действията на служебния кабинет, Орешрски посочи, че няма да прави пиар акции и шумни популистки ревизии.

hard admin

*

Top