Кадир Мустафов от Кърджали и Исмаил Кюсеюмер от Момчилград ще бъдат разпитани за насилието над Енимехмедов

2-ма от регион Кърджали попадат в списъка на хората, които са нанесли побой на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, съобщиха за 24rodopi полицейски източници. Те ще бъдат разпитани, както е разпоредила прокуратурата.

Това са Кадир Мустафов от Кърджали и Исмаил Кюсеюмер от Момчилград. Първият нанасял удари с чантата си и с ритници в първите секунди на нападението. От записите било видно, че друг делегат от Кърджали изтегля Мустафов обратно на мястото му.
Вторият пък стоварил юмруци, когато вече Енимехмедов бил задържан от служителите на Националната служба за охрана и са го извеждали от залата.
Мустафов се прочу с това, че преди две години кърджалийски полицаи нахълтаха в полунощ в апартамента на семейството му в квартал „Възрожденци” по време на акция срещу сводника Джем Мустафа. Той бил делегат на конференцията, а фотографът Кюсеюмер – ангажиран да прави снимки.
Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че “предмет на разпит и установяване ще бъдат както поведението на охраната, така и последващото поведение на лица, които афектирани по обясним начин от неговите действия, упражниха видимо насилие върху него пред телевизионните екрани, въпреки че на този етап той вече беше задържан от служители на НСО”.

На снимката: Кадир Мустафов е с високо вдигнатата ръка
hard admin

*

Top