Казано в ефир

  • Доган имал заслуги за преговорите
  • Предложил на коалицията парите да се дадат на пенсионерите

Успехът в преговорите с канадската фирма “Дънди прешъс метълс” за златната мина в Челопеч е лично на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров и на ръководството на ДПС. Това заяви вчера Чакъров в предаването “Тази сутрин” на бТВ. В понеделник премиерът Сергей Станишев, депутатът от ДПС Йордан Цонев и колегите му от НДСВ Милен Велчев и от Коалиция за България Петър Кънев съобщиха, че Държавата и канадската компания “Дънди прешъс металс” ще създадат съвместно предприятие за добив на злато и мед, като дивидентите на държавата ще бъдат давани на българските пенсионери. Участието на държавата в предприятието ще е 25 %. Очаква се дивидентите в сребърния фонд да възлизат на 700 млн. лв. през следващите 10 години.
Лично Ахмед Доган ми даде цялостна и безрезервна подкрепа, а думите му бяха, че националните интереси трябва да бъдат защитени, разказа министърът. Първоначално идеята на ДПС била парите от концесията на златната мина да се разпределят за инфраструктурни проекти.

Преди седмица бившият министър на енергетиката и настоящ народен представител от Коалиция за България Румен Овчаров даде пример за корупционна практика, свързана с ДПС, като посочи концесията в Челопеч. Чакъров призова Овчаров да обясни какво от договореното с “Дънди прешъс метълс” е в разрез с неговите виждания. НЖ

източник: в. Нов Живот
информация: [link=https://krumovgrad-bg.com]https://krumovgrad-bg.com[/link]

[center]

[/center]

hard admin

*

Top