Какво направи Цвета Караянчева за Кърджали!?

Народният представител Цвета Караянчева отговори на страницата си във Фейсбук на въпроса на Димчо Михалевски, зададен днес в пленарната зала. Както вече 24rodopi.com писа, Караянчева атакува Михалевски, че хората в Доспат, Девин, Ардино и други населени места в Смолянско и Кърджалийско от 2006-та година чакат да започне строителството на така нар. „Родопска магистрала”. Михалевски контраатакува, че е уредил средства за ремонт на 45 км водопровод в Кърджали и попита Караянчева какво е направила за града. Предлагаме ви отговора на Караянчева.

 

Какво направихте Вие за Кърджали, г-жо Караянчева? Това ме попита днес от трибуната на парламента колегата Димчо Михалевски. И тъй като г-н Миков, председателя на НС, в типичния си тоталитарен стил, не ми даде възможност да направя лично обяснение, ще отговоря следното:

С цялото ми уважение към издействаните от г-н Михалвски 45 км ВиК -тръби, ще си позволя да припомня, че той и съпартийците му ни „завещаха” едно скъпо и технически компрометирано трасе от Подкова до гръцката граница, без акт 16, осеяно със срутища и свлачища, за чийто ремонт правителството на ГЕРБ осигури държавни пари. Кабинетът Бойко Борисов отпусна 4,5 млн лева от бюджета за изграждане на ГКПП Маказа от копка до ключ, без което нямаше как да се състои отварянето на прохода. Стартира строителството на втория лот – Кърджали – Подкова на стойност 32 млн лева по ОП „Транспорт”, което бе спряно по времето на Тройната коалиция заради фрапиращи нарушения. В рамките на същия проект бе реконструирано и възловото кръстовище за „Веселчане”. Обходният път на Кърджали буквално бе измъкнат от фризера след като близо 10 г стоя на етап предпроектни проучвания и вече има идеен и технически проект. За 4 години с европейски пари бяха ремонтирани пет второкласни пътни участъка с обща дължина над 70 км по ОП „Регионално развитие”. Като цяло инвестициите в пътна инфраструктура, направени от ГЕРБ в Кърджалийско, надхвърлиха 80 млн лева. Толкова, колкото БСП и партньорите й закопаха във „Водното огледало. Г-н Михалевски явно е забравил как тръбеше в медиите, че няма пари за „Водния цикъл” на Кърджали и че правителството на ГЕРБ ще блокира проекта. Случи се точно обратното – вече е направена първа копка, а парите 68 мил.лв, колкото и да се инатят управляващите, са осигурени по времето на правителството на ГЕРБ.

Да не забравяме и водния цикъл на Момчилград на стойност над 25 милиона лв, 45-те милиона лева подписани договори по програмата за селските райони за седемте общини в началото на 2013 г, националните доплащания за тютюнопроизводителите, чиито поминък тройната коалиция задраска.

Ако всичко това не беше направено от правителството на ГЕРБ, сега нямаше да правите първи копки и да режете ленти, г-да от мнозинството.

Това са реални средства за реално построени обекти, а не блянове за родопска магистрала, министерски постове и сладки обещания за високи доходи. Спрете и се осъзнайте, защото в момента държавата е в положението на потъващ кораб, а екипажът вместо да го спасява, му търси байрака.

hard admin

*

Top