Камерата в „Теклас“ не е заснела робота – убиец

Кога са поставени заградителните мрежи – преди или след смъртта на Еркан Халил?
 
В цеха с робота – убиец във фабрика „Теклас” е имало камера, но в трагичното утро на 29 януари тя не е заснела последните минути от живота на Еркан Халил. Записващото устройство този ден е било насочено в обратна посока.
Разследващите се надявали записът да разкрие дали наистина към 09.00 часа на 29 януари около машината за пресоване на маркучи е имало заградителни мрежи или те са поставени след нелепата смърт на новоназначения работник.
Това разкриха за „Родопи войс” запознати с разследването на смъртта на 45-годишния Еркан Халил. Той загина при трудов инцидент, а пристигналият Спешен медицински екип в 09.13 часа успя само да констатира смъртта му.
Според основната версия машината за пресоване на маркучи, на която работел Еркан, внезапно спряла. Пристигналите на мястото на инцидента полицаи видели, че машината е оградена с предпазна мрежа, а от поставените табели на три езика ставало ясно, че в работен цикъл никой, в никакъв случай не бива да влиза в ограденото пространство.
Според източници обаче разследващите работят и по версията „поставяне на предпазните мрежи след трудовата злополука”. Работници в цеха смятат, че машините са пускани в работен режим и без да са били прикрепяни мрежите към така нар. „скелет”…
 
Какво казват работниците? А близките? Още по темата – в печатното издание на “Родопи войс”
hard admin

*

Top