Кандидатка за „Мис България“ бие момче заради името си

Кандидатка за „Мис България`2013″ се сбила с момче, за да докаже, че името й не е обидно. Става дума за родопчанката Емел Невенова Йовчева. 22-годишната кърджалийка е една от 18-те участнички в един от конкурсите за красота в България, форма на Тв7, който наподобява Биг Брадър.

До 10-годишна възраст Емел е живяла в Измир, Турция. Връщайки се в България, ползвала частни уроци, за да научи български език. В 5 клас имала проблем с момче, което се опитвало да й внуши, че е обидно да бъдеш туркиня.

В момента Емел следва „Авиация” в Техническия университет в София и притежава афинитет към математическите науки. Интересува се от хуманитарните проблеми и дори е участвала в каузи на ООН. Смята, че организираността и мобилизираността са нейните най-силни качества.

Претендентките за „Мис България” са изолирани от външния свят за месец в специално имение. 18-те момичета ще общуват единствено помежду си и с менторите си. Красавиците ще бъдат подлагани на различни изпитания, които ще помогнат на зрителите да определят коя е най-достойна за първото място. Всеки петък ще има момичета, номинирани за изгонване, а във вторник някоя от тях ще напуска имението.

„Мис България 2013″ ще бъде избрана на 17 август чрез зрителски вот.

hard admin

*

Top