Кандидат-депутати от левицата в Турция, канят Дениз Байкал в Кърджали

Посещение на бившия лидер на  опозиционната партия в Турция Дениз Байкал в Кърджали бе една от дискутираните теми между кърджалийски социалисти и председателят на областното ръководство на турската Народна републиканска партия (НРП) в Одрин Теоман Юздюл.
На двудневна визита в южната ни съседка бяха кандидатите за народни представители от Коалиция за България Мюжгян Али и Селма Чауш. С тях беше и Назми Мюмюн, отговорник за работата с изселническите организации към НС на БСП. На срещата беше отчетен фактът,  че по-голяма част от изселниците в Турция гласуват за НРП, което ги прави привърженици на лявата идея и в България.
Основна тема на разговорите изцяло бяха предстоящите парламентарни избори в България и при срещата на кандидат –депутатите в Истанбул. Там те се срещнаха с част от ръководството на Федерацията на румелийските турци, която заема първо място по важност сред обществото на изселниците в южната ни съседка. В хода на разговорите присъстващите обсъдиха политическата ситуация в България, нагласите и позицията на хората с двойно гражданство по отношение на избори 2013.
„Искрено се надяваме, че ще се водите единствено от волята на народа”, сподели пред кандидат-народните представители от левицата Неджметин Сьонмез, председател на турската федерация. От своя страна социалистите благодариха за топлия прием и изявиха готовност и желание да започнат активна работа за създаване на структури на БСП в Турция. Бях поети ангажименти и за активна работа с местните изселнически организации.
hard admin

*

Top