Кандидат-депутат от Кърджали имал 100 милиона евро, иска да купи оръжейния завод в Сопот

77-годишният генерал от резерва Крум Михайлов, който е бил кандидат за народен представител от Кърджали, се появи в района на ВМЗ вчера с последен модел „Ягуар” и заяви намерение да купи завода и да инвестира в него грандиозна сума пари. Първоначално генералът обяви, че ще вложи 100 милиона евро, после разшири обхвата на бъдещата инвестиция до 100 милиарда лева. „Отпреди една година твърдя, че държавата трябва да прехвърли безвъзмездно завода на община Сопот, след което аз вземам 95% от акциите и вкарвам 100 млн. евро”, декларира той. Запитан защо ще прави това, Михайлов обясни, че е  българин и се готви да инвестира и 10 млрд. лв. в селското стопанство. „Искам от правителството  и парламента да ми се даде заводът и аз ще вкарам в него 100 милиарда, и ще се разплатим за всичко”, добави после той. Разказа, че е търсил срещи с депутата от ГЕРБ от предишния мандат Николай Петков, за да обсъдят инвестицията, но до резултат така и не се стигнало. На въпрос кой стои зад него, щом се готви да налее в едно губещо предприятие толкова много пари, генералът отговори, че представлява само себе си.

На излизане от ВМЗ министърът на икономиката Драгомир Стойнев, който беше на посещение в оръжейницата, проследи с тънка усмивка разговора на генерала с репортерите. Самият той не размени и дума с потенциалния инвеститор. Моята цел е това предприятие да остане държавно, хората да работят и да си получават заплатите, обяви Стойнев.

Преди време сайтът „Мироглед” разказа развилата се като в латиноамериканска сага любовна история между Крум Михайлов и близо 40 години по-младата от него Милена. По това време той е на 68 години, богат, шеф на шивашкото предприятие „Елена Георгиева”, има 2 хотела на Златни пясъци, бил е кандидат-депутат от Кърджали от Движението на социално слабите пенсионери. Милена е работничка в шивашката фирма. На 27 април 2004 г. той се венчал за нея в Рилския манастир. Сключили договор, заверен от нотариус, според който трябвало да са си верни и да се обичат до безумие. Проблемите на двойката започнали на 8 юни същата година. Двамата заминали за родния град на генерала Пловдив. Милена била отвлечена, а за да я откупи от похитителите, той броил 50 000 долара. В навечерието на Нова година младата жена признала на Крум, че отвличането е инсценирано от семейството й. По-късно Милена напуснала Михайлов.

hard admin

*

Top