Караянчева: БСП демонстрира кадрова немощ в Кърджалийско, взима хора от ДПС

Странни политически метаморфози се случват в Кърджалийско с бившите коалиционни партньори в управлението ДПС и левицата, коментира депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.
Докато в Кърджали социалистите искат главата на председателя на ОбС Раиф Мустафа, в Чернооченско служители от кметската администрация, редови членове на ДПС и роднини на партийни лидери, са включени в секционните избирателни комисии от квотата на БСП, съобщи Караянчева. Подобни примери имало в кметствата Дядовско, Каняк и др. По думите й, електоралното влияние на столетницата в Кърджалийско граничи с такава кадрова немощ, че се налага да търси подкрепа и за взема назаем активисти на партията, на която тръби, че е опозиция.
„Уж в БСП са ловки въжеиграчи, а пробутват на хората евтини предизборни трикове.   Подобни нечисти коалиционни партньорства не само опорочават вота, но и са гибелни за доверието на избирателите. Колаборацията между БСП и ДПС не е от вчера и не е тайна за никого. Лошото е, че се крие зад пердето, а пред хората левицата разиграва героични анти -ДПС-пози, вместо да си признае, че разчита на взаимозаменяемост от тяхна страна. И за непросветените е ясно, че това си е чиста проба политическа търговия. Явно БСП предлага брачен съюз на ДПС за парламентарните избори, само дето май ще си остане с празно кукувиче гнездо”, заключи Караянчева.
hard admin

*

Top