Караянчева: ГЕРБ вероятно печели един мандат в Кърджали! ДПС има спад тук, но компенсира с гласове в Турция

ГЕРБ вероятно печели един мандат в Кърджали, но трябва да излязат окончателните резултати на ЦИК, скромно коментира пред 24rodopi Цвета Караянчева, която водеше листата на ГЕРБ в Кърджали.

Както вече писахме, тя е сигурен народен представител, заедно с Лютви Местан, Ердинч Хайрулла и Мустафа Ахмед.

Логиката на системата „Хеър-Ниймайер” праща в парламента и Милко Багдасаров от БСП, но Централната избирателна комисия може да вземе мандата на БСП и да го даде на ДПС заради преразпределението на националните мандата след обработката на протоколите от вота в чужбина.

„Отчита се сравнителен спад на гласовете в подкрепа за ДПС в област Кърджали, но тези гласове се реализираха в самата Република Турция. В южната съседка Турция върви много стройна организация на изборите от самите ДПС, като в Турция непрекъснато ходят емисари от България и организират вота. Това е организация на изборите между ДПС и изселническите организации “, заяви Караянчева.

Въпреки предварително заявената от изселническите организации в Турция подкрепа за партията на Касим Дал, ДПС запазва гласовете си в Турция. „Това е факт, въпреки заявената подкрепа за Касим Дал, за която аз бях убедена, че няма как да се случи, тъй като от доста време имам виждания по отношение на г-н Дал и неговите възможности у нас и в Турция”, добави Караянчева.

hard admin

*

Top