Караянчева: ДПС и БСП са собствениците на „В и К“ – Кърджали

Собствениците на „Водоснабдяване и канализация” (ВиК) – Кърджали, са ДПС и БСП, така че решенията се взимат от тях. Отново надделяват икономическите интереси за сметка на хората и за съжаление това е факт – задкулисието и прокарването на интересите на определена фирма.
Това твърди Цвета Караянчева от ГЕРБ – председател на партията в Кърджали, пред „Фокус”.
„Тук вече повече от 20 дни кърджалийци не могат да пият водата от чешмите. Има замърсяване, което вече коства над 20 дни купуване на минерална водата. „ВиК в продължение на 20 дни залъгва с „днес-утре”, добави тя.
По думите на народния представител, на територията на пречиствателната станция в района са присъствали външни лица от фирма, която няма договор за пречистване на водата, за което лично от Караянчева е подаден сигнал до Прокуратурата и е образувано разследване. Караянчева вероятно е ползвала интервюто на 24rodopi.com с бизнесмен, който е доставил реагент за почистване на водата от яз. „Боровица”.
„Хиляди граждани на Кърджали и Момчилград не могат да пият вода. От 2006 г. водата в Кърджали се пречиства с регент, от който е много бистра, но след като се е намесила друга фирма, тя започва да внася друг регент. Това е турска фирма, която е нямала разрешение да бъде на пречиствателната станция”, добави Цвета Караянчева.
24rodopi.com
hard admin

*

Top