Караянчева: Земеделски шеф в Кърджали заплашва със саморазправа служители! Писах на Орешарски, ще бъде сезирана и Комисията за защита от дискриминация

Народният представител Цвета Караянчева обвини началника на Областната дирекция „Земеделие” в Кърджали Гюрсел Емин в системен натиск върху служители от службите. Депутатът се обърна с отворено писмо до премиера Пламен Орешарски и земеделският министър Димитър Греков.
„Настоявам за вашата компетентна намеса във връзка с недопустими прояви на управленски произвол и превишаване на правомощията от страна на директора на Областната дирекция „Земеделие” в Кърджали Гюрсел Емин. През последните няколко месеца Емин упражнява системен натиск върху служители на дирекцията и общинските земеделски служби. Квалифицирани експерти с безупречна професионална биография са принуждавани да подават заявления за напускане по собствено желание и заплашвани, че в противен случай ще бъдат уволнени дисциплинарно. През последните няколко дни Гюрсел Емин е предприел обиколка на общинските земеделски служби, по време на която си е позволил да заплашва „неудобните” специалисти със саморазправа.
Паралелно с масовата чистка в администрацията вървят поголовни назначения на хора от банката кадри на ДПС, които нямат необходимия образователен ценз и подготовка. В дирекция „Земеделие” без конкурс са назначени 11 души, върви прегрупиране на длъжности, готви се дублиране на щатове с втори юрисконсулт, секретарка, шофьор и т.н. Възразявам срещу бруталното партизиране на сектора и прилагания дискриминационен подход спрямо хора с доказан опит, благодарение на които през последните две години дирекцията, ръководена от отстранената от вас Йорданка Гочева, бе с най-високи резултати в страната. Всеки от принуждаваните служители е готов да подаде сигнал за упражнения върху него политически и психически натиск. Ще бъде сезирана и Комисията за защита от дискриминация.

Уважаеми господа, очаквам бързи и компетентни действия от ваша страна. В противен случай ще имам всички основания да смятам, че това правителство толерира силови управленски практики, погазва нормите на трудовия кодекс и е сляпо за уронването на човешкото достойнство”, пише в писмото народният представител от ГЕРБ.

hard admin

*

Top