Караянчева и Дариткова: 1000 „сини” от ДПС в София, не за мач, а в подкрепа на БСП

„БСП няма как да си намерят хора за митинга и разчитат на своя коалиционен партньор ДПС. Във всички смесени райони ДПС е активирала свои активисти. Кметовете на населени места имат разпореждане да намерят по пет човека, за да ги придвижат към София”, обяви народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева по повод насрочения от левицата митинг в събота в столицата. Припомняме, че по същото време пък от партията на Бойко Борисов организират протест в Пловдив.

Караянчева допълни, че информацията й е за област Кърджали, където има над 200 села, от които ще успеят да се организират около 1000 човека. “Митингът на БСП е подкрепен с активисти и хора на ДПС. БСП не може да събере тази огромна маса хора, която заявява, че ще подкрепи протеста”, заяви Караянчева.
По нейни думи има информация, че държавни институции в лицето на БДЖ организират извънредни превози за събитието от Пловдив и Бургас.
Този панически ход на БСП не й прави чест, заяви още Караянчева. Тя обясни, че явно левицата се опитва да си премери симпатизантите с тези на ГЕРБ, които пък в събота правят митинг в Пловдив. Караянчева обясни, че очаква на него над 20 000 – 25 000 човека, но ще се присъединят и други.
Народният представител д-р Даниела Дариткова пък обясни, че има подобни сигнали за организация и от други смесени региони – Търговище, Шумен, Смолян. „Моралът не е количествено понятие”, заяви тя. Дариткова нарече събитието на левицата „митинг на подменената подкрепа”.
Освен митингите в двата най-големи града на България, в събота ще се играе и дербито между „Левски” и ЦСКА за купата на страната. Припомняме, че мачът бе изместен от сряда в събота именно поради липса на полицейски средства за охраната едновременно на протестите и мача.

На снимката: Най-голямата подкрепа давана досега на премиера Пламен Орешарски от граждани се случи в Кърджали преди дни
hard admin

*

Top