Караянчева: Касим Дал няма нищо общо с ГЕРБ

Касим Дал няма нищо общо с ГЕРБ, категорична е депутатката Цвета Караянчева. В подкрепа на думите си тя изтъкна, че единствен вътрешният министър Цветан Цветанов бил поканен в края на септември на конгреса на управляващата Партия на справедливостта и развитието.
“Той бе един от малцината лидери, поканени на вечерята с премиера Ердоган. Там липсваха и Касим Дал, и представителите на ДПС”, допълни народната представителка.
„ГЕРБ ще продължава да разбива монопола на ДПС в Кърджалийско. Българските турци вече присъстват в структурите на партията като нейни членове. Пуснахме водата в няколко села, сега работим за още. Това са ежедневни човешки потребности и хората са благодарни, че някой мисли за тях. Защото на територията на Кърджали нуждите на населението се политизират”, твърди депутатката пред софийски вестник.
В районите с мюсюлманско население ДПС налагало силови похвати на работа, които се основавали на здрава ръка и наливане на пари. “Няма логично обяснение защо 150 избиратели ме посрещат в едно село с байраци на ГЕРБ и ми засвидетелствуват подкрепата си, а след два дни на вота имаме 30 гласа. Това се постига с насилие и заплахи за уволнение”, смята Караянчева.
hard admin

*

Top