Караянчева: Кметове на 14 села въртят бизнес в нарушение на закона, сезирам прокуратурата!

Кметове на населени места в Кърджалийско въртят бизнес в нарушение на закона, алармира народният представител Цвета Караянчева. Тя ще сезира прокуратурата за неизпълнение на чл. 41, ал. 3 от ЗМСМА от страна на селските управници, които не са предприели действия за прекратяване на търговската си дейност в регламентирания едномесечен срок от обявяването на изборните резултати.
Един от най-фрапиращите е случаят с кмета на Калоянци Лютфи Юзеир Юсмен, който фигурира в Търговския регистър като собственик на ЕТ „ФИРМЕТ – Лютфи Юзеир” с основна дейност продажба на дребно на хранителни стоки и не е направил постъпки да прекрати участието си във фирмата. А в магазина на кмета на клиентите се издават касови бележки от въпросното ЕТ, уточнява Караянчева.
В същата ситуация са и кметовете на още 13 населени места в региона, издигнати от ДПС – Железник, Лясково, Свободиново и Яворово /община Черноочене/,  Златолист и Стари Чал, Крумовградско,  Дедино и Млечино, Ардинско, Ауста и Горско Дюлево /община Момчилград/ и Невестино, Петлино и Срединка, в община Кърджали. Единственият сред тях, който е подал молба за заличаване, е кметът на Петлино Ахмед Исмаил – собственик на ЕТ „Бойчо – Ахмед Исмаил”, но заявлението му е внесено едва на 13 януари т.г.  
Подобно поведение е недопустимо, противоречи на правния ред, говори за отсъствие на политическа култура и е явна демонстрация на безнаказаност от страна на представителите на ДПС в местната власт, категорична е Караянчева. Тя ще настоява правораздавателните органи да реагират незабавно и правомощията на посочените лица да бъдат прекратени, заради грубо погазване на ЗМСМА.
24rodopi.com
hard admin

*

Top