Караянчева към депутат от ДПС: ГЕРБ така влезе в районите с малцинства, че още ви е яд! Отговорът: 30 % взехте с полицейщина, през май ще паднете до 3 % в Кърджали

Депутатът от ДПС Ахмед Башев и Цвета Караянчева от ГЕРБ се скараха в ефира на „Нова телевизия” днес.
Преди седмица депутатката от Кърджали каза пред „Всяка неделя”, че Башев кадрува в Благоевград и провежда чистка. След като Башев днес обясни, че след ГЕРБ има голяма нужда от прочистване, в ефир се обади и Караянчева, за да се защити. „В Кърджали ГЕРБ взехте 30% на изборите със страх и полицейщина, а сега ще вземете 3%. Няма страх, няма полицейщина. Хората са свободни. Ще видите какво ще ви се случи”, обясни Башев.
„Не ми обяснявайте колко ще вземем. ГЕРБ така влезе в районите с малцинства, че още ви е яд. ГЕРБ се развива. Ние сме млада пария”, контрира Караянчева.
„Когато станете като ДПС с 25-годишна история, тогава ми давайте акъл за управление. ГЕРБ вкараха в управлението не само „калинки”, без образование, а и „стършели” – не работят, а само жилят”, обяви Башев.
Депутатът от ДПС разказа, че говори на обикновен език, за да го разбират хората. Той призна, че натиска хората, за да се работи.
„ГЕРБ уволни началника на регионален инспекторат образование в Благоевград, защото не е от ГЕРБ. Подаде си молба човекът и отиде на борсата. Смени го инженер. Ето това е ГЕРБ. Директорът на училището в Дъбница Асим Ахмедов, когото ГЕРБ много бранят, има повече от 50 нарушения като такъв. Хем бил командировка, хем бил на работа. Учениците хем са на занимания, хем имат СИП. Той е за книгата на Гинес за нарушения. Имаме нужда от професионалисти, а не от „калинки”. В едно село хората плачеха, че ги карат да гласуват за ГЕРБ. Ако пък нямат календарче на Борисов на бюрото, лошо”, обяви още Башев.
Цвета Караянчева обяви, че е възмутена от това, което чува. Тя каза, че в село в Благоевград от 1800 гласа ГЕРБ взели 2200 гласа.
„Ето тук ви стяга чепикът. Страх и полицейщина. Вече няма да е така. Колко хора уволнихте в Кърджали? Щатът във ВиК е 100 души, а вие още толкова назначавате. Когато от Кърджали влезе Мехмед, тогава ще ми говорите, че ГЕРБ сте силни. Вие сте от този избирателен регион, нали?”, попита Башев.
hard admin

*

Top