Караянчева към управляващите: В нашия край вашето поведение се нарича гьонсурат! Защо вдигнахте с 30 % заплатите на областните управители?

„Няма как да задушите гласа на опозицията, освен ако не вкарате полицията в парламентарната зала, така както я насъскахте срещу протестиращите. Апропо, в моя избирателен район, поведение като вашето се назовава със звучната дума гьонсурат. Ако не знаете какво означава, попитайте коалиционните си партньори от ДПС”. Тези думи произнесе народният представител от Кърджали Цвета Караянчева от трибуната в пленарна зала в четвъртък. Тя призова управляващите да обяснят на гражяданите защо се налага да се тегли заем от държавата, „който ще се наложи да изплащат децата, че и внуците ни”.

„За един месец събираемостта на приходите е спаднала със 110 милиона лева. Явно това не е приоритет на правителството. Приоритет е ДАНС, приоритет са БОП, Корпоративна банка, интересите на клана Пеевски и т.н. Въобще, всичко което сте подхванали, е на принципа „Сговорна дружина – слепи ги ражда”, заяви Караянчева.
„Роните крокодилски сълзи за пенсионерите и социално слабите. Как ще обясните увеличението на заплатите на областните управители с 30 %? Разделяте хората на софиянци и провинциалисти. Подозирате ги в провокации и саботажи. Управлявате напук на протестите, криете се зад полицейските щитове и палки – същите онези, които обвинявате, че пресирали хората през последните 4 години и не им позволявали да гъкнат. Ако беше така, гневът на улицата нямаше да се изсипе върху вас, уважаеми псевдозащитници на човешките права. Опасахте Народното събрание с полицейски кордони. От какво се пазите?!”, добави още Каранчева.
hard admin

*

Top