Караянчева към Юмер: ГЕРБ назначаваше професионалисти, не верноподаници на „падишаха”

  „Г-н Бахри Юмер, за разлика от вас и коалиционните ви партньори от левицата, с които не можете да се разберете кой стои зад поредното име, спрягано за шефски пост (както в случая с РИОСВ –Хасково), ГЕРБ стои зад специалистите, които имат качествата и реномето да управляват държавни институции. Ще продължим да ги защитаваме и ще тръбим за всички безобразия, които планирате да извършите спрямо тях”.

Това заяви народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева в отговор на думите на Бахри Юмер за назначенията в региона. Припомняме, че областният лидер на ДПС обвини Караянчева, че е назначавала от чистачките до директорите в региона.  

„Разбираемо е раздразнението на г-н Юмер, че за първи път от 24 години насам партията му има опозиция в Кърджалийско в лицето на ГЕРБ и своеволията й срещат съпротива. Категорично заявявам, че нито аз, нито ръководството на ГЕРБ в областта сме принуждавали служители или ръководители на институции да стават партийни членове, нито сме ги карали да подписват декларации за лоялност и това е лесно проверимо. Хората, назначени на ключови позиции при управлението на ГЕРБ са професионалисти с доказана експертиза и авторитет в съответния сектор, което надали може да се каже за партийните функционери, които по ваше време, г-н Юмер, управляваха териториалните служби, като тръгнем от дирекцията по земеделие, минем през ВиК, Агенцията по храните, Социалното подпомагане и т.н. и т.н. Публична тайна е, че кариерното развитие на вашите кадри се дирижира от сараите в Бояна и там не професионализмът, а верноподаничеството към „падишаха” е водещо”, коментира още Караянчева.

hard admin

*

Top