Караянчева: Кърджали е нарицателен пример за толерантност

Младежи от 14 области на България изобразиха с телата си логото на Европейската народна партия на площад „Освобождение” в Кърджали. Инициативата финализира тридневния работен семинар на МГЕРБ на тема „Предстоящият избор – десни идеи за една по-добра Европа”, в който се включи и експремиерът Бойко Борисов.
Акцията бе под надслов „Граждани в сърцето на Европа” и се проведе по идея на евродепутата Моника Панайотова и младежката организация на ГЕРБ в Кърджали, а сред най-дейните участници бяха народните представители Цвета Караянчева и Ирена Соколова.
„В контекста на предстоящите  европейски избори, за нас е важно до българските граждани да достигнат посланията, идеите и ценностите на Европа. За българите е от значение да разберат защо Европа е важна за тях, но и защо те са важни за Европа!, коментира Моника Панайотова. „Като част от голямото семейство на ЕНП,  ние в МГЕРБ виждаме европейския континент като място, където хората могат свободно да пътуват, да обменят опит и знания, да работят в екип и да бъдат солидарни”, споделиха домакините от МГЕРБ – Кърджали.

Според депутата Цвета Караянчева, принципите на европейската десница нямат алтернатива  и трябва да стигнат до всяко кътче на страната, а Кърджали е нарицателен пример за толерантност, добросъседство и уважение към различията”.

hard admin

*

Top