Караянчева: Ние не обещаваме лесни победи, ние говорим реални неща

Цвета Караянчева е водач на листата на ГЕРБ в Кърджали. По професия е машинен инженер. Народен представител от ГЕРБ в 41-то НС, избрана от Кърджали.
 
Госпожо Караянчева, водите листата в един от най-трудните райони в страната. До изборите остават 2 дни, какви са вашите наблюдения до момента и какви изводи изобщо можем да извадим от тази предизборна кампания, с какво тя се отличава от предишните, конкретно за Кърджалийския регион?
Конкретно за Кърджали да ви кажа няма голяма разлика от предните битки, които сме водили. Тук непрекъснато се насажда от хората на ДПС омраза, говорене, което да накара българските мюсюлмани да се стреснат, да преосмислят своя начин на гласуване. Защото, както много пъти съм отбелязвала в Кърджали, вече в Област Кърджали монополът на ДПС се пропуква и започва една много сериозна работа в посока припознаване на партия ГЕРБ. Това нещо води до паника в редиците на ДПС и започват все по-усилено да говорят за манипулации, за заплахи и говорят, че след като вземе изборите ГЕРБ ще им смени имената отново, ще им спре пенсиите. Сега това е новият рефрен, че взимайки властта партия ГЕРБ, и сформирайки правителство ще спрат пенсиите на българските мюсюлмани. Непрекъснато се говори за някакви служители, които едва ли не оказват политически натиск върху хората и се получава едно такова: крадецът вика – дръжте крадеца. Това, което са правили хората на ДПС в този регион сега го приписват на нас и точно там битката е много тежка.
 
Какво научихте от срещите си с хората в тази предизборна кампания?
Знаете ли, аз тези неща не ги научавам сега, аз непрекъснато съм с тях. Но надеждата, която виждам в очите им, начинът, по който си говорим вече ми дава една надежда, че наистина въпреки всичката помия, която се излива по медиите хората ги интересуват реалните неща. Това, че някой политически лидер изкарва флашки и компромати, тази мръсна предизборна политическа битка, която се води хората не ги интересува. Аз ходя по улиците, защото съм си решила, че кампанията ми няма да бъде в затворени зали, аз обикалям по улиците на Кърджали, стискам ръцете с хората и си говорим за реалните проблеми. Възрастните хора казват така: Защо не направихте малко за нас? И когато седнем и поговорим на тези тема, те казват „да, наистина изходът е само ГЕРБ и ние ще гласуваме за тях”. И тези хора, които БСП иска да си ги припознае като електорат и българските мюсюлмани, които пък ДПС иска да ги припознае като електорат те са обърнали поглед към нас, защото знаят, че може да се направи нещо наистина реално. И когато аз им кажа, нали се сещате, че няма как да станат 500 лева пенсиите и 1000 лева минималната заплата те самите казват: „да, това са глупости”, и това наистина са глупости. Ако политиците, които седят от екрана си мислят, че обикновеният човек вярва на тези измишльотини, на този популизъм жестоко се лъжат и аз мисля, че на 12-ти всички ще се отрезвим от вота на гражданите.
 
Защо хората да изберат номер 15 на изборната бюлетина в неделя?
Защото ние говорим реални неща, ние не обещаваме лесни победи, ние не говорим за четирицифрени заплати, ние говорим за реална икономика, за ясни показателни и за наистина увеличаване на доходите на база на работещата икономика, а не на някакви безпочвени обяснения, обещания и популизъм.
 
 
hard admin

*

Top