Караянчева: Няма да напускам ГЕРБ! Някой се опита да ме сготви на принципа "Стреляш във въздуха и удряш яребица"

Нови депутати ще напуснат парламентарната група на ГЕРБ, сред тях е и народният представител от Кърджали Цвета Караянчева. Това пишат някои медии в последните дни. Вижте отговора на Караянчева, който тя написа на стената си във Фейсбук:
„Скъпи приятели,
Днес случайно се натъкнах на медийни интерпретации с неизвестен автор, които ме нареждат в списъка на депутатите – потенциални отцепници от ГЕРБ.
Признавам, че първоначално ме подразниха. Впоследствие проумях, че някой се опитва да ме сготви на принципа „Стреляш във въздуха и удряш яребица”. Явно съм настъпила опашката на гущера, но такива са „рисковете на професията”.

Не се наемам да коментирам дали това е злонамерен опит на опозицията да разбие най-голямата парламентарна група в 42-то Народно събрание или напосоки изстрелян приятелски огън. Ще кажа само, че подобни твърдения, съшити с бели конци, са крайно несериозни, за да си заслужава да бъдат коментирани. Те са безпочвени, манипулативни и лишени от здравомислие. Хората, които ме познават отблизо, знаят, че съм влязла в политиката с лицето и името си, нямам навика да мърморя, да се маскирам или да заговорнича. Директна съм и в думите, и в делата си. Играя за отбора, защото политиката е колективен спорт, като футбола. А солисти търсят в операта. Не желая да влизам в полемика, в която да обяснявам, че нямам сестра. На несръчните съчинители на пасквила за „недоволната Караянчева, алчна за партийна субсидия”, ще препоръчам само, гледайки се в огледалото да си припомнят поговорката „Не всичко, което стои между две бузи, е лице”.
Има една реплика в киното, подходяща за случая. Ние, българите, сме майстори да се замерваме с кал. Ако от нея правехме тухли, щяхме да сме построили Великата китайска стена.”

hard admin

*

Top