Караянчева: Тръгваме с отбор професионалисти, но очаквам манипулации на изборите от ДПС

Разполагаме със сериозен отбор от професионалисти от цялата област. Така председателят на предизборния щаб на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева обобщи листата на кандидатите на партията за народни представители. „След мен в листата на ГЕРБ за Кърджали е общинският председател на партията Илия Илиев. Трети е Румен Младенов от община Кирково, бивш училищен директор, четвърти  Фейзи Бекир, общински председател на структурата в Черноочене, на пета позиция е Асен Тюрдиев, общински председател в Крумовград. Шести в листата на ГЕРБ за кандидат-депутати за парламентарните избори на местно ниво е Адам Персенски, директор на многопрофилната болница в Ардино, седма е Шинка Шопова от Джебел, осми Кольо Ангелов, общински съветник в Кърджали и член на общинското ръководство, девети е Неждет Молов, бивш директор на общинска структура по земеделие в Ардино и на десета позиция е Гроздан Колев, познат като бивш директор на Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали. Това е нашето представителство в област Кърджали. Един сериозен отбор от професионалисти – партийни кадри и представители на гражданската квота. Надявам се жителите на Кърджали и областта да припознаят във всеки един от тях своя кандидат и да се надяваме, че на 5 октомври ще се поздравим поне с две места от област Кърджали”, заяви пред медиите Караянчева.

По думите й ГЕРБ ще трябва за пореден път да се изправи срещу „машината за избори” ДПС. „Отново ще бъдем свидетели на манипулации, защото няма как да се направи контрол на това, което ще се случи. Ние тук в смесените региони трудно успяваме да удържим тази вълна, този процес. В годините обучаваме членовете на комисиите да наблюдават точно тези процеси, защото в едно населено място, където живеят примерно 30 човека, ако има и най-малко разсейване от страна на комисията, веднага се получават 70-80 до 100 човека, което означава, че вътре е вкаран лист с ЕГН-та, дописани са в избирателните списъци и съответно са пуснати бюлетини в урната.
Хората се притесняват да кажат какво точно се случва в съответната секция. Затова е важно членовете, които са представители на друга партия много да си отварят очите и да не ги е страх. Но в определени райони, където цялата армада на ДПС е паркирана пред секцията с по 10-15 застъпника и един кмет, а представителите на комисията от други партии са трима-четирима, няма как да се противопоставят и понякога те самите не успяват да противодействат на всичко това. Много често ние получаваме обаждания, сигнализираме РИК, но за мен решението е да има много сериозни санкции, дори и с лишаване от свобода, защото това е изземване и боравене с лични данни на хората”, категорична е Караянчева.
24rodopi.com
hard admin

*

Top