Карел ван Кестерен и Акиф Акиф повеждат велосипедисти в Момчилград

Холандският посланик Карел ван Кестерен и кметът на община Момчилград Акиф Акиф ще поведат момчилградчани на велообиколка в града на 21 май в 11.30 часа. Те ще бъдат придружени и от представители на Сдружение „Велоеволюция“ и ще открият велостойка в центъра на Момчилград. Дипломатът ще се запознае с възможностите за създаване на велосипедна инфраструктура и ще разгледа на колело града. Обиколката „Момчилград на колела” е част от българо-холандска инициатива „Всички на колела” за популяризиране на велосипедния транспорт в България.
Община Момчилград се включи в нея, тъй като миналата година по идея на кмета на общината Акиф Акиф бяха купени 3 велосипеда за придвижване на къси разстояния, които използват служителите.
Също на 21 май от 14.00 часа в Момчилград ще се състои забавно състезание с велосипеди за ученици, а на следващия ден посланикът ще открие работно ателие „Мисли велосипедно”. В него ще участват строителни и пътни инженери, общински съветници, служители на общинска администрация, специалисти. Ще бъдат направени презентации за велосипедна политика и планиране на велосипедна мрежа, ще бъдат представени технически параметри за развиване на велосипедна инфраструктура, възможности за велосипедиране и др.
Инициативата „Всички на колела” е финансирана от Холандското посолство в България. По нея работят Сдружение „Велоеволюция“ и Taofes, консултанска компания по околна среда. Партньори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия в София и Холандското велосипедно общество.

hard admin

*

Top