Карнавал в Езиковата за „петия сезон в Германия”

Според немската традиция в Езиковата гимназия в Кърджали осмокласниците от немските паралелки отбелязаха „петия сезон в годината”-карнавала.
Както всяка година във весела еуфория се завъртяха множество приказни герои и типични персонажи. За да отбележат събитието, според обичая в Германия, учениците предварително се запознаха с него. В ролята на екскурзовод се изяви доброволецът по програма Културвайт-Вили Шнайдер, който през седмицата презентира пред тях особеностите на немското празненство. То се провежда всяка година в редица провинции в Германия през месец февруари, преди началото на Великденските пости. Идеята на празника е чрез отдаване на всенародно веселие хората да се отърсят от страстите си и да прогонят злите демони, за да се подготвят за Великденско пречистване. Десетки хиляди германци излизат по улиците на немските градове като средство за преодоляване на зимата. Символично това става с гримаси и много шум.
Водени от идеята да се забавляват, колкото може, напук на всички лоши неща, които се случват, осмокласниците от ГПЧЕ „Христо Ботев” изиграха много весели и забавни игри, а за победителите имаше награда-сладки изкушения. Под ритъма на немска карнавална музика ученици и учители заедно танцуваха и пяха и вдигнаха достатъчно шум, за да пречистят училището си от лошите влияния. Всяко едно състезание донесе много емоции и вдъхновение у участниците, а публиката ентусиазирано аплодираше своите фаворити. Кулминация на празника бе обявяването на най-оригинален костюм. Всички бяха много доволни и щастливи от невероятното изживяване, наречено Фашинг-карнавал.
hard admin

*

Top