Касим Дал: В Кърджали СДС няма! Искам №1, 2 и 3 за мен

Преговорите между СДС и партията на Касим Дал за предизборно коалиране са пред провал след като бившата „дясна ръка“ на Доган поиска първите три места в кандидат-депутатската листа в Кърджали. Дал бил на мнение, че реално СДС няма никакво влияние в Източните Родопи. Той се аргументирал с резултатите от последните 10 години.
НПСД да получи първите места в 9 области в България, където живее смесено население, а в останалите нейните кандидати да бъдат на 2-ро и 4-то места, настоява Касим Дал.
Докато чакаше отговор от синята централа, той преговаряше през уикенда и с друг бивш.-заместник на Доган – Гюнер Тахир и неговата НДПС. Те стигнали до извода, че двете партии заедно могат да прескочат 4-процентовата бариера със силно представяне в смесените региони, където традиционно печели ДПС.
НДПС и НПСД постигнали принципно съгласие, но в момента се дебатира по най-важната точка – подреждането на листите с кандидат-депутати.
Преговарящи са тримата бивши депутати от ДПС Касим Дал, Корман Исмаилов и Гюнер Тахир. Ако се стигне до подписване на коалиционно споразумение, водач на листата в Кърджали ще бъде Корман Исмаилов. Дал ще бъде първи в Търговище, а Тахир – в Разград.
Успоредно с това Дал е в преговори и с НДСВ за създаване на широка коалиция.

hard admin

*

Top