Касим Дал: Турция няма нищо общо с атентата срещу Доган, български етнически модел няма

„Ченгеджийско мислене е това, че Турция има ръка в атентата срещу Ахмед Доган. Аз не виждам как страна-съюзник може да има такива намерения“, заяви основателят на Народна партия „Свобода и достойнство” Касим Дал в ефира на Нова телевизия във връзка с опита за покушение над лидера на ДПС.
Според него, когато предстоят едни избори, винаги скелетите се вадят от гардероба и плашат хората.
Касим Дал се отказа от думите си за българския етнически модел, както се изразяваше през години.
„От всичко това, което се случи в НДК, стана ясно, че български етнически модел няма. ДПС, в лицето на своя лидер, чрез този измислен модел рекетираше хората вътре в България и извън нея”, категориен е той.
По думите му най-важното е да се говорят истините, а не да се премълчават.
 Относно доклада на Ахмед Доган, гостът в студиото заяви: Прочетох този доклад. Много неща има там, от които става ясно, че лидерът на ДПС няма реална представа за нещата, които стават в държавата. Това са несъстоятелни неща.”
„Едно е ясно и категорично, партията „Свобода и достойнство” няма интерес от това, което се случи.”, заяви той и допълни: „В касата на ДПС влизат по 1 млн. лв. на година от субсидията”.
„Категорично след атентата работим по-трудно и до изборите ще става още по-лошо. Най-важното е да спрем тази агресия“, заключи Касим Дал.
hard admin

*

Top