Кафето на лидерите в „Марая“ било „трасирано“ от обяд на Цецка Цачева с Лютви Местан?

Седмица преди „кафето на лидерите” в кърджалийския бар „Марая”, Цецка Цачева от ръководството на ГЕРБ обядвала с Лютви Местан в столичния ресторант „Модера” (бившия „Монтерей” – б. р.). На изумено подхвърляне към тях от страна на посетители – техни познати в ресторанта – какво правят Местан и Цачева на една маса, на съботен обяд, обяснението е: „Ами така, по комшийски, нали и двамата живеем в съседство”.
Именно на този обяд било планувано пиенето на кафе на лидерите Бойко Борисов и Лютви Местан в „столицата на толерантността” (както наричат Кърджали – б. р.), сочи варненският сайт „Афера”. 15-минутната среща Борисов-Местан не е била случайна.
Ще припомним, че седмица преди „кафето на лидерите”, 24rodopi.com първи съобщи, че Борисов и Местан ще бъдат по едно и също време в града край Арда на 22 март. В съботния ден първи Бойко Борисов обяви, че ще пие кафе с Местан в кафене до ограбената банка „Уникредит Булбанк”, чиито собственици са активисти на Демократи за силна България. Момчилградчанинът отговори, че е готов на среща, но предложи неутралното заведение „Mарая”.
Както вече 24rodopi.com писа, Борисов пи вода „Банкя”, а Местан – кафе и вода. Лидерът на ДПС плати 4,50 лева сметка. 
Междувременно зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева отрече категорично да се е срещала с лидера на ДПС Лютви Местан в София седмица преди той да пие по кафе с Бойко Борисов в Кърджали. Като основен свой аргумент тя посочва присъствието си на младежки семинар със съпартийци в Плевен в същия ден – събота, 15 март.

hard admin

*

Top