Кацимигас предлага Атина и София да отворят Маказа на 2 август – петък

Премиерите Самарас и Орешарски да открият граничния пункт Маказа на 2 август – петък. Това предложение е отправил до правителството в Атина изпълнителният секретар на гръцката област Източна Македония и Тракия Константинос Кацимигас, разкриха за 24rodopi.com ресорни репортери от Комотини.

Както вече писахме, гръцкият министър-председател ще посочи датата на пускането за движение на автомобили по пътя Кърджали – Комотини след визита в САЩ.

Кацимигас, който бе гост на областния управител на Кърджали Бисер Николов на 17 юли, смята, че до края на тази седмица пътят Нимфея – Маказа ще бъде окончателно завършен.

В Атина обаче имат и друго виждане за граничния пункт – да го отворят за Нова година, когато ще бъде готова и отсечката от спирка „Джебел” до Подкова, което ще бъде подарък за туристите от Северна Гърция, които идват на ски в Пампорово.

Кацимигас изразил мнение, че хората от Кърджалийско, Смолянско, Хасковско и други региони на България ще подпомогнат туризма в районите на Ксанти и Кавала. Към 20 000 човека щели да плажуват през август и септември в Северна Гърция, ако пътят през Маказа се отвори, сочели данните на администрацията в Комотини.

78-те километра между Комотини и Kърджали ще се преодолява за около един час.

 

На снимката: На 17 юли Кацимигас обеща на Бисер Николов по-скорошно отваряне на прохода Маказа

hard admin

*

Top