Кеймбридж награждава четирима от Езиковата

Повече от 500 учители по английски език и директори на училища от цялата страна ще имат възможност да повишат квалификацията си и да се запознаят с последните новости в сферата на образованието. Това може да стане по време на седмата национална конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2013 г.”. Събитието ще се проведе на 27 април в хотел „Кемпински-Зографски” в София. На събитието ще присъстват представители на Министерството на младежта, образованието и науката, Регионалния инспекторат по образованието, Британския съвет. Сред официалните гости на миналогодишната конференция беше и посланикът на Великобритания Джонатан Алън, който собственоръчно раздаде част от наградите.

По традиция конференцията ще започне с награждаването на победителите в най-мащабното у нас състезание по английски език, провеждано по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. Във вътрешния кръг на състезанието, организирано от Асоциацията за седми път през 2013 г., се включиха 4795 ученици от 60 училища, а на националния кръг се явиха 439-те най-добре представили се ученици.

За поредна година ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали ще бъдат сред призьорите. В оспорваното състезание на първо място се класираха Слави Тодоров от 8 клас и Анна Колева от 10 клас. Трети места заеха Румяна Руменова от 9 клас и Хайрие Есад от 10 клас.

hard admin

*

Top