Кметове и общинари играха футбол в Черноочене, реваншът – догодина на нов стадион

Община Черноочене организира, превърналата се в традиция, футболна среща между кметовете на населените места от района и служителите на общинската администрация в Деня на българския спорт – 17 май. Целта на инициативата е популяризиране на масовия спорт сред кметовете и служителите.

Мачът се игра на стадиона в Черноочене. Кмета на Общината Айдън Осман също се включи в играта от отбора на местните кметове.

Кметовете на населените места и служителите от Община Черноочене се изявиха като добри играчи и показаха завидни умения на публиката. Накрая играчите на двата отбора си стиснаха спортсменски ръце.

Кметовете и служителите от Община Черноочене си пожелаха следващата година да честват деня на спорта вече в обновен стадион. Със спечелена безвъзмездната финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони се предвижда да бъде реконструиран стадиона в село Черноочене. Така ще се създадат условия за развитието на спорта за всички.

С реализирането на проекта напълно ще се обновят съблекалните, вътрешната канализация, ВиК и ел. инсталацията. Предвидено е да се изгради лекоатлетическа писта за външен фитнес и да се монтират уреди за външен фитнес за хора в неравностойно положение. Ще се монтират и 660 нови пластмасови седалки за публиката.

Нови волейболни игрища ще се изградят в селата Петелово и Комунига. Баскетболни игрища ще има в селата Даскалово, Бели вир и Паничково.

В селата Житница, Минзухар, Габрово, Дядовско, Лясково и Пряпорец ще има комбинирани игрища за три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол.

Исмет ИСМАИЛ

hard admin

*

Top