Кметът Акиф Акиф: Целта е да събираме мюсюлмани и християни на една софра, догодина очакваме 5 000 души (снимки, видео)

Момчилград организира най-големия ифтар в България!

В Момчилград бе организиран най-големият ифтар за страната. На благотворителна вечеря -ифтар по повод предстоящия празник Рамазан Байрам в центъра на града се събраха  над три хиляди мюсюлмани и християни. Организатори на проявата са бизнесменът Фуат Гювен, Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса и Община Момчилград.
На ритуалната вечеря присъстваха народните представители Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед, Шабанали Ахмед, Рифат Йолу, представител на побратимената Голяма община Бурса, Р Турция. Тук бяха още председатели на общински съвети, зам.-кметове на общини, общински съветници от региона, както и районните мюфтии на Кърджали и Крумовград – Бейхан Мехмедов и Насуф Насуф. Ифтара уважиха представители на изселнически организации, много гости от страната и чужбина.
„За пореден път доказваме, че всемирното братство и добросъседство помежду ни ще продължи да съществува векове наред. В тази свята вечер трябва още повече да се сближим и опознаем, защото само взаимното уважение и разбирателство, могат да ни поведат към по-добри времена”, заяви в приветствието си кметът на Момчилград Акиф Акиф.
„Целта на нашата проява е не само да дава ифтар, а да събира мюсюлмани и християни на обща софра”, заявиха организаторите. Очакванията им са през следващата година на ифтара да се съберат 5 000 души.
В богата програма участие взеха местните фолклорни групи „Родоп есентилери” и „Зейбеклер”. Ифтарът се предаваше на живо от турски частни телевизионни канали, с преобладаваща изселническа аудитория.
24rodopi.com
Видео – тук
hard admin

*

Top