Кметът на Върбен гради път и къщи за социално слаби с лични средства (видео)

„Нашето кметство бюджет няма, държавна субсидия не получава, но сме единственото село в България, където кметът харчи лични пари за прокарване на пътища”, заявяват пред 24rodopi.com жители на село Върбен, община Кирково.
Хъкмет Мехметоглу е бил строителен предприемач в Стара Загора, от ноември 2011-та е кмет на Върбен. Кметството обхваща село Робиново с квартал „Тервел” – Долна и Горна махали, както и махалите Зорница, Масларово, Вряново.
Местните жители са категорични, че кметът заделя от личните си спестявания за прокарване на пътища, строеж на къщи за социално слаби хора, почистване на гробищата, закупуване на печки за отопление на джамиите.
На първия месец след влизането в кметския кабинет решава и започва с прокарването на път към гробището на селото. Мехметоглу наел три багера от местна строителна фирма и с помощта на селяните прокарал път до гробищата през едни близък баир. До есента на 2011-та до гробищата се стигало само с магарета и коне
„В Робиново живеят няколко социално семейства, имаме болни с тежки епикризи. Изградил съм две къщички за нуждите на двама наши земляци, за които няма кой да се грижи”, казва пред 24rodopi.com кметът.
Той посочва, че вече са асфалтирани и повечето пътища в кметството, за което благодари и на кмета на община Кирково Сали Рамадан.
С лични средства на кмета на Върбен Хъкмет Мехметоглу са ангажирани работници за почистване на гробищата. Едно почистване излиза около 500 лева. Кметът наел и автобус, който извозвал желаещите да присъстват на мевлид пред „Тюркян чешма”. Купил е и две големи печки „Уфо” за джамията във Фотиново.
По време на тютюневите протести, Хъкмет Мехметоглу бил в първите редици. Именно той бил човекът, който не е допуснал народния представител Цвета Караянчева до стачниците.
Кметът на Върбен е получавал поздравления за активната си дейност от кметове в Бурса. На почти всички спортни и религиозни мероприятия в региона е даван за пример като… кмета-спонсор.
“Беше много добър ученик, беше добър бизнесмен, сега и е добър кмет. Много добър човек. Упорит е. Като му затворят вратата, влиза през прозореца, но проблемите ни решава”, казваг жителите на Върбен (видео – тук).
24rodopi.com
hard admin

*

Top