Кметът на Кърджали: Верните посоки в историята се оценяват не по мотивите и подбудите, а по резултатите, постигнати в хода на времето

“Преди 135 години българската държава се възвърна върху политическата карта на Европа. Ако приемем истината, че големите събития в историята са осъществена или не в миналото политика, то верните посоки в историята се оценяват не по мотивите и подбудите, а по резултатите, постигнати в хода на времето”, заяви в тържественото си слово за 3 март кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Сред присъстващите на церемонията пред Паметника на освободителите в градската градина бяха народните представители Цвета Караянчева и Неджми Али, областният управител Иванка Таушанова, районният мюфтия Бейхан Мехмед и отец Петър, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и др.

„3 март е преломна дата в новата българска история, която полага началото на националното ни самочувствие. Тя е успех за колективното начало в нашето минало. Две думи подхождат на тази светла дата любов и свобода“, посочи още кметът.
Хасан Азис отбеляза, че знайни и незнайни герои са вдъхнали смелост в сърцата на сънародниците. „3 март е успешно дело, в което нашите предци са обединили сили. Това е ден на равносметка:какво взехме от миналото, какво пренесохме във времето и къде сме сега“, обобщи кметът на Кърджали.

hard admin

*

Top