От Сидни до Кърджали в „Часът на Земята”! Кметът прикани: Изключи светлината, включи се!

Кметът на общината инж.Хасан Азис  отправя покана към жителите на общината да се включат в шестото издание на “Часът на Земята”, което ще бъде на 23 март 2013 (събота) от 20.30 до 21.30 часа. Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението си за един час през 2007 г.,  “Часът на Земята” се разраства и става една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени.
По време на „Часът на Земята”, хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.  През  годините инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.
За втора поредна година „Часът на Земята” ще работи с платформата „Аз правя, ти действаш”, базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?”.
В България „Часът на Земята” се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. в инициативата участие взеха 74 български града. Тогава традиционно в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на много административни и знакови сгради в България.
През 2013 г. посланици на инициативата отново ще бъдат музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Мартин Заимов, актьорът Юлиан Вергов. „Часът на Земята” е глобална кампания, която има за цел да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага. Крайната цел на кампанията е да подтикне хората към реални действия.  Какво можем да направим?! Нека да пестим енергия! Можем да използваме възобновяема енергия, да купуваме енергийноефективни уреди, да изключваме лампите, когато не са необходими, да ходим пеша… и още много действия с които да пестим ресурсите на нашата планета.
 
На снимката:
Кърджали е сред най-зелените градове не само в България, но и на Балканите, отбеляза Хасан Азис по време на миналогодишните прояви, посветени на Деня на Земята

—————————————————————–
Открийте тайния агент в себе си!

hard admin

*

Top