Кметът на Момчилград алармира земеделския министър: Служител на Горското глобявал хора, които не са гласували за ГЕРБ

В Общинска администрация – Момчилград са постъпили сигнали от жители на общината, които се жалват, че седмици преди изборния ден служител на ДГС – Момчилград е извършвал проверки по селата, привиквал е граждани за съставяне на констативни протоколи за нарушения и актове и обещавал да ги отмени, ако гласуват за определена партия.
Това съобщава кметът на община Момчилград Акиф Акиф в писмо до земеделския министър, до ръководството на ДГС – Момчилград, на Южноцентрално държавно предприятие, на РДГ-Кърджали, до Изпълнителна агенция по горите и областния управител на Кърджали.
Кметът на общината информира още, че в изборния ден служителят, като представител на партия ГЕРБ, се срещал с лица, на които са съставени констативни протоколи, с цел оказване на влияние при гласуването. Обиколките продължили и на 13 май, като вече се съставяли актове според изборните резултати по населени места.
През миналата година същият служител от ДГС-Момчилград определя раздаването на дърва за огрев на местното население по неясни за местните хора критерии, вероятно също политически. Тогава Общинската администрация проведе среща с кметовете на населени места, на която покани и директора на ДГС – Момчилград, и бяха указани местата, откъдето хората да добият дърва или да ги закупят от склад.
Кметът на общината моли за проверка на истинността на сигналите, свързани с изборите, и при потвърждаване настоява да бъде потърсена отговорност от служителя и да бъдат предприети мерки за спиране на действията му.
hard admin

*

Top