Кметът на Нилюфер получи първата пластика на Дяволския мост

Кметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с големия приятел на ардинци Мустафа Бозбей, кмет на побратимената община Нилюфер, Бурса. В разговора участие взеха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът Изет Шабан. Визитата бе в рамките на тридневно посещение в южната ни съседка по повод традиционната вечер на ардинци в Бурса.
Деловата среща между двамата общински кметове-побратими протече в изключително приятелски дух. Те обсъдиха бъдещото сътрудничество. Набелязаха съвместни цели за разработване и изпълнение на проекти в областта на административното управление, културата, туризма, спорта и регионалното развитие. Разговора проследиха председателят на Сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса и почетен гражданин на Ардино Ахмет Кахраман и зам.-кметът на община Нилюфер Али Карамък.
В края на приема двете страни си размениха подаръци. Кметът Ресми Мурад дари на колегата си първият екземпляр на новата пластика на Дяволския мост, а получи картина, нарисувана от деца в неравностойно положение.
Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти продължават вече 18 години. През това време, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година.
Гюнер ШЮКРИ
hard admin

*

Top