Кметът оттегли „Синята зона”, БСП поиска референдум за 500-те паркоместа

Да се проведе референдум, в който кърджалийци да кажат “Да” или “Не” на въвеждането на „Синя зона” за паркиране в центъра на града. Това поиска от трибуната на Общинския съвет лидерът на БСП Милко Багдасаров.
Както първи 24rodopi писа, днес съветниците трябваше да гласуват обособяването на 500 паркоместа, но лично кметът Хасан Азис поиска оттегляне от дневния ред на точката, засягаща въвеждането на така наречената „Синя зона” в Кърджали. Предложението на градоначалника бе направено още в началото на второто редовно заседание на разпоредителния орган. С 33 гласа „за” точката отпадна.
Трябва прецизно да анализираме нагласите на нашите съграждани за въвеждане на нова платена система на паркиране”, каза Багдасаров.
„Идеята за „Синя зона” не се приема еднозначно. Хората нямат пари”, гласи коментарът на председателя на групата на ДПС Расим Муса.
Обществено допитване по темата поиска в началото на седмицата и лидерът на групата на ГЕРБ Илия Илиев.

На снимката: Кметът инж. Хасан Азис с папката “Синята зона – приходи в бюджета и решение на проблема с паркиранията”. Засега паркирането в центъра остава безплатно и на принципа “Кой където свари”. Поне до изборите ще е така.
hard admin

*

Top