Кметът подкара багера за проекта „2,3 млн. лв. за децата на Кърджали”

Доста упорита се оказа бутилката с шампанско, с която бе даден старт на мащабния социален проект на Община Кърджали. Едва на третия път кметът Хасан Азис успя да я разбие в греблото на багера. За сметка на това градоначалникът се справи отлично с машината и направи символичната първа копка по проекта. С нея се дава началото на изграждането на три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище в града край Арда. Проектът е на стойност над 2,3 млн. лв. и ще спомогне в деинституциализацията на 36 деца над 3-годишна възраст и осем младежи с увреждания, които ще бъдат настанени в центровете. Целта е те да живеят в среда близка до семейната.
„Самото проектиране е дело на местни специалисти, изграждането също е поверено на строители от Кърджали. Това бе един от рисковите проекти на Общината защото самата подготовка се проточи във времето. Поради тази причина на строителите се налага да скъсят максимално ремонтните дейности, за да влязат в определените графици”, заяви кметът Хасан Азис.
„Това е изключително важен проект, с който се обръща внимание на нашите деца, които са основен капитал на региона. Едновременно с това проектът е атестат за нашето развитие като общество”, допълни и зам.-областният управител Назми Мюмюн.
Четирите обекта трябва да са готови до края на годината. Те са разположени в „Байкал”, „Гледка”, „Веселчане” и в района на пазара. Финансирането е изцяло по Оперативна програма „Регионално развитие”.
hard admin

*

Top