Кое е по-доброто за България? Депутатът Цветан Цветанов да влезе за дълго в ареста или „Атака“ да гласува заедно с ДПС!?

В българския парламент са се случвали всякакви трансфери, на които биха завидели и по-мощните футболни клубове.

Един влиза в Народното събрание, скрит зад партийната абревиатура, но в парламентарния период вече получава субсидии от друга формация, а накрая напуска като член на трета политическа сила. Примери за разбити парламентарни групи и появата на други – бол. И зад всичко стоят парите, големите пари.

Така е било, така и ще бъде. Моралът за българския парламент е омразна дума.

Ако до дни от 23-членната група на „Атака” се пръкне втора, от 10 човека, това не бива да учудва никого. Да му мисли Волен Сидеров какво ще обяснява на онези, които му повярваха, че ще вдигне пенсиите на 500 лева.

По-важният въпрос е друг.

Логиката вещае, че България ще се управлява от БСП и ДПС. С „невидимата” подкрепа на депутати от „Атака” – дали присъстващи или отсъстващи, това ще се решава според важността на гласуването. И, разбира се, ако Конституционният съд не касира изборите.

Хората на Волен Сидеров, наричани в Европейския съюз „ислямофоби”, да гласуват с ДПС!? Думите са излишни. Ходжа от родопско село би погледнал небето и изрекъл „Аллахъм, какви времена настанаха. Вулкан ще изригне под парламента”.

Колкото и грозно да звучи,  по-добре е новоизбраният депутат Цветан Цветанов да влезе за по-дълго в ареста, за да се получи съотношението 120:119. Пак си е за бурни дебати, но този вариант е повече приятел с Морала в политиката.

 

24rodopi

hard admin

*

Top