Кола „изхвърли“ камък на Новия мост и удари пешеходка! (снимки)

А колко е просто: Копаеш, заравяш, асфалтираш, но май вождовете са повече от индианците
Ремонтните дейности по водния цикъл отново вбесиха кърджалийци. Повод за нетърпението на жителите на областния град този път е най-натовареното кръстовище-това на Новия мост в квартал „Възрожденци”. Машини разкопаха част от платното, след което покриха „окопа” с камъни и… заваля порой.
„Е, стана страшно. Водата изрови чакъла и го разпиля по пътя. Дупката стана огромна, а за да се

премине на светофара на десен завой, в посока центъра, трябваше да се кара изключително бавно, защото се влиза в дълбокия ров. Това предизвиква задръствания, колоната от автомобили на светофарната уредба става огромна. За 50 метра разстояние те хваща два пъти „червено”. За да избегнат попадане в изрязания асфалт, шофьорите влизат в насрещното. Това е някакво безумие”, коментира таксиметров шофьор на стоянката от отсрещната страна на кръстовището. „Камък удари пешеходка. Колата мина с по-висока скорост, а камъкът изхвръкна изпод гумата. Трясна жената, а тя се преви. Не може от дни да е поставен чакъла и никой да не идва да асфалтира. Ненормална работа, която може да се случи само в нашата държава”, допълва друг водач.

„Нашата работа я свършихме. Тези дето ще асфалтират не знаем кога ще дойдат. Ние не сме шефове, питайте някой от тях”, обясни работник пред репортер на 24rodopi.com. Дори и той обаче не можа да ни каже къде са ръководителите. Повдигаше безпомощно ръце и кривеше физиономия.
„Много е лесно-копаеш, поставяш, зариваш и асфалтираш. Работа за ден, максимум два. Тук обаче не се работи по този начин. Пак поставиха чакъл, а днес или утре отново ще завали и айде пак постарому. Дори в Африка не се работи така. И кой е отговорен? Никой не знае. Няма дори на кого да се оплачеш. Началниците са повече от работниците, затова явно работата не върви. А колко пари струваше този цикъл?”, пита пешеходец, преминаващ по тротоара.
24rodopi.com
hard admin

*

Top