Колячев работел по „Яшката“ и „Обира“, преди 4 дни казал: Страх ме е, че нещо ще се случи с мен, ако напусна!

„Яшката” и „Обирът на трезора” – това са двата случая, по които Васил Колячев работел в последната година.
„Страх ме е, ако изляза от полицията. Ще ми направят мръсно. Много ме мразят след тази история. Ти не знаеш каква корупция е това!”, заявил Колячев преди 4 дни в разговор с един от най-близките си хора в Кърджали в коментар за делото срещу Я. Де. – Яшката. Ще припомним, че бивш тиловак от дирекцията в Кърджали бе обвинен в търговия с влияние, но в съда кандидатите за служба в полицията мъже заявиха, че парите , които са давали на Яшката са си били негови. Той просто им дал назаем. Така бившият полицай бе оправдан на първа инстанция.
Главният разследващ полицай Васил Колячев, който бе открит мъртъв към 17 часа в понеделник, работел и по другото по знаково за Кърджали дело. Това е обирът на обществения трезор на улица „Сан Стефано”. Той е разпитвал всички задържани от бандата на Мегера, участвал е в следствените експерименти, работел по всички възможни версии.Това разкриха само за 24rodopi полицейски източници.
Два часа след като трупът е открит, служебни лица са информирали майката на Васил. Тя знае, че синът й се прострелял със служебното оръжие в кабинета си на последния етаж в дирекцията на МВР в центъра на Кърджали. Неофициални полицейски източници пък сочат, че трупът е открит в автомобила на Колячев в района на телевизионна кула в село Иванци. Много полицаи научиха за случилото се от публикациите в 24rodopi. От Спешна неотложна помощ също заявиха, че трупът е намерен в автомобил в района на телевизионната кула в Иванци. МВР все още не дава информация за инцидента.
Колячев, наричан още Кубинеца и Пружината, работи в системата на МВР от 1985 година. През 2002 година е завършил Академията на МВР, специалност „Криминалистика”, а през 2011-та – право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.
Тези дни той получил предложение от началниците си за пенсиониране, на което се противопоставил. Искал да всяка цена да приключи случая с обира.
 
Коя е най-страшната версия за обира на трезора, по която Колячев е работел? Къде е бил в последните три дни Колячев? Четете само в 24rodopi, по-късно тук, и утре във всекидневника „24х7 Родопи”
hard admin

*

Top